Kwaliteitsbakfietsen

We kunnen deze zomer met de (klein)kinderen aan de bak!

HEESCH – Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld opduiken: de bakfietsen. In Denemarken is het een ware trend en de Randstad volgt inmiddels ook al in vlot tempo. Michel van de Wetering van FietsPlezier begrijpt waarom: “Het is een absolute uitkomst, zowel voor sportieve grootouders, als voor moderne moeders en zelfs voor de milieubewuste ondernemer.” Daar willen we graag meer van weten.

Veilig en degelijk

“De bakfietsen die wij in onze werkplaats in onderhoud kregen, vonden we niet zo veilig. Daarom zijn we verder gaan kijken. Zo zijn wij uitgekomen bij het Nederlandse merk Urban Arrow. Deze bakfietsen zijn zo degelijk en in zoveel verschillende opties verkrijgbaar, dat ze zelfs dienst doen als vervanging voor een tweede auto”, begint Michel zijn uitleg.

Bakfietsfanaat

John werkt sinds afgelopen zomer bij FietsPlezier en is een echte bakfietsfanaat. Hij trekt er graag met zijn kleinzoon op uit in een Urban Arrow. “Hij rende er de eerste keer direct enthousiast op af. Ze kunnen met zijn tweetjes naast elkaar op het bankje zitten en hebben geweldig uitzicht. Met de juiste kap hoeven ze niet in de regen of in de felle zon te zitten.”

Kind en hond

Marcella (33) kwam een aantal bakfietsen bij de winkel uitproberen en is overtuigd: “Vandaag kom ik mijn eigen Urban Arrow ophalen. Ik heb een zoontje van 5 en een baby van 9 maanden. Op een gewone fiets zou ik het niet in mijn hoofd halen om met de baby te fietsen - doodeng. Met een speciale adapter kan ik de MaxiCosi zo inklikken. Die vangt alle schokken op en deint heerlijk zacht mee. Er is zelfs plek over voor Bobby, ons hondje. Ze kunnen allemaal mee en het voelt superveilig. Zó gezellig, ik ben er echt dolblij mee.”

Elektrisch en groen

Uiteraard zijn alle bakfietsen uitgerust met een sterke elektrische motor van Bosch. John: “Ik kan me nog herinneren dat je met een gewone bakfiets met een natte rug arriveerde op plaats van bestemming. En dat je met 15 km/u zomaar uit de bocht kan vliegen. Dan is de lol er wel af. De bakfietsen van Urban Arrow zijn aangedreven en het ontwerp zit slim in elkaar. De rijeigenschappen zijn daardoor ongeëvenaard. Je rijdt er zó op weg.”

Cargo en business

Eén van de bijzondere wetenswaardigheden is dat Urban Arrow zich volledig gespecialiseerd in bakfietsen. Daardoor zijn ze exclusief in hun kwaliteit en diversiteit. Voor ondernemers die bezorgen of anderszins met materieel op pad moeten, is er een bakfiets met een gesloten cargobak, die bij bestelling ook meteen professioneel bestickerd kan worden. Michel: “Een slimme win-win: de klant kiest steeds vaker voor milieubewuste en lokale bedrijven, en de ondernemer spaart voertuigkosten uit.”

 

Kwaliteitsbakfietsen